Bedrijfspand huren: wie verzekert wat?

Als u een (deel van een) bedrijfspand huurt, dan heeft u andere zaken te regelen dan wanneer u een pand in eigen bezit heeft. Zo is bijvoorbeeld de verhuurder verantwoordelijk voor groot onderhoud en zorgt u zelf voor het dagelijks onderhoud en kleine reparaties. Lees over alle huurzaken op de website van de KvK. Hoe zit dat met verzekeringen? De eigenaar van een bedrijfspand zorgt in ieder geval voor een gebouwen- of opstalverzekering. Hiermee verzekert hij de herstelkosten van het pand als deze door brand of waterschade beschadigd is geraakt. Check dit voor de zekerheid in uw huurcontract. Want als u bijvoorbeeld dure aanpassingen aanbrengt en de verhuurder heeft hier niets voor geregeld, dan is een huurdersbelangverzekering een verstandige zet, naast een inventaris- en goederenverzekering.

Afhankelijk van uw bedrijfsmatige situatie, kunnen wellicht ook een computerverzekering en een bedrijfsschadeverzekering goede aanvullingen zijn. Wij checken graag samen met u welke verzekeringen u nodig heeft in uw gehuurde pand.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945