Compensatie transitievergoeding

Als u een werknemer ontslaat, heeft deze recht op een transitievergoeding. De belangrijkste voorwaarde hiervoor is dat de werknemer minimaal twee jaar bij u in dienst was. Vanaf 1 april 2020 kunt u compensatie aanvragen als u een werknemer ontslaat die meer dan twee jaar ziek is. Dat geldt ook voor dienstverbanden die zijn geëindigd vanaf 1 juli 2015. Dit moet u dan wel vóór 1 oktober 2020 aanvragen.

Het UWV heeft bij de beoordeling van de aanvraag veel gegevens nodig. Verzamel daarom op tijd alle relevante informatie zoals:

  • ontslagvergunning
  • beëindigingsovereenkomst (inclusief bewijs ziekte)
  • berekening van de transitievergoeding
  • betalingsbewijs van (totale) transitievergoeding

Kijk voor meer informatie op de site van het UWV bij ‘transitievergoeding bij ontslag’ en dan bij ‘compensatieregeling bij ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid’. Of neem voor specifieke informatie contact met hen op.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945