Zorgplicht werkgever gaat ver

Als werkgever moet u zorgen voor de veiligheid van uw werknemers. Dit heet zorgplicht. Het komt erop neer dat u aansprakelijk bent voor de gevolgen van arbeidsongevallen die te maken hebben met door u opgedragen werkzaamheden. Onder zorgplicht vallen ook:

  • personen die arbeid verrichten zonder een arbeidsovereenkomst zoals stagiairs, uitzendkrachten, vrijwilligers en in sommige gevallen ook zzp’ers
  • situaties die buiten de directe werksfeer vallen, maar wel met het werk verband houden zoals een bedrijfsuitje
  • veilige gereedschappen en voertuigen, goede opleidingen en werkinstructies

Zorgplicht gaat ver, maar het is niet onbeperkt. Daarom is er veel jurisprudentie over. Met een risico-inventarisatie wordt duidelijk welke maatregelen u moet treffen om arbeidsongevallen en daaruit voortkomende schadeclaims te voorkomen. Wist u dat een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) verplicht is? De boetes voor een gebrekkig of ontbreken van een RI&E zijn in juni verhoogd. Check hier of u RI&E-plichtig bent en wat u moet doen.

Wij kunnen advies geven over welke verzekeringen daarbij passen. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945