Zorgplicht voor medewerkers niet in vaste dienst

Niet eerder waren er zoveel vacatures als in 2022. Ook in 2023 zal het personeelstekort aanhouden. Belangrijkste oorzaak: de vergrijzing. Direct gevolgd door het feit dat Nederland kampioen deeltijdwerken is. In vergelijking met andere landen werken veel mensen, met name vrouwen, parttime. Daarnaast hebben we veel uitzendkrachten, oproepkrachten, mensen met tijdelijke contracten, vrijwilligers en zzp’ers.

 

Heeft u te maken met personeelstekort? En werkt u daarom met mensen zonder een arbeidsovereenkomst? Als werkgever heeft u ook voor hen zorgplicht. Het komt erop neer dat u aansprakelijk bent voor de gevolgen van arbeidsongevallen die te maken hebben met door u opgedragen werkzaamheden. Dat geldt ook voor situaties die buiten de directe werksfeer vallen, maar wel met het werk verband houden zoals een bedrijfsuitje. Neem contact met ons op voor informatie over verzekeringen waarmee u de zorgplicht voor werkgevers goed kunt uitvoeren.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945