Zonnepanelen op bedrijfspand

Milieuvriendelijk en besparing op de energierekening. Dat zijn voor ondernemers de voornaamste redenen voor zonnepanelen op hun bedrijfsgebouw. De terugverdientijd neemt ieder jaar af en de keuze in materiaal, afmeting en montage wordt groter. Helaas blijkt ook het aantal branden ontstaan door zonnepanelen toe te nemen. Oorzaak hiervan blijken vooral verkeerde montage van kabels en stekkers en onvoldoende hitte-afvoer te zijn. (Bron: TNO). Opvallend is dat het risico op brand groter is bij de zogenaamde in-daksystemen. Daarbij liggen de zonnepanelen niet op het dak (opdak-systeem), maar ze komen in plaats van de dakpannen. Heel fraai voor het oog, maar hierbij is ventilatie nog belangrijker dan bij opdak-systemen.

Mede door deze ontwikkelingen zijn verzekeraars heel kritisch als zij zonnepanelen ter verzekering krijgen aangeboden. Wilt u hier meer over weten? Kom vóór aanschaf bij ons langs voor informatie.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945