Zijn uw verzekeringen brexitproof?

Het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) verlaat op 29 maart 2019 de Europese Unie. Om bedrijven de gelegenheid te geven goed voor te bereiden op de brexit komt er waarschijnlijk een overgangsperiode tot 31 december 2020 (bron: Rijksoverheid.nl). Doet u zaken met bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk? Dan bent u zich vast aan het voorbereiden op de veranderende wet- en regelgeving rondom in- en export van producten. Als u dat nog niet doet, dan adviseren wij u daar direct mee te beginnen. Weten wat u precies moet doen? Check de Brexit Impact Scan. Ons aanvullende advies: denk aan de gevolgen voor uw verzekeringen.

We geven een voorbeeld. Als u goederen importeert binnen de landen en grenzen van de Europese Economische Ruimte bent u een ‘binnenimporteur’, buiten die grenzen bent u dus een ‘buitenimporteur’. Voor beide gelden andere wetten en regels. Zo kan een binnenimporteur voor productaansprakelijkheid verwijzen naar de daadwerkelijke producent, maar een buitenimporteur niet.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via het brexitloket van de overheid.

Voor het brexitproof maken van uw verzekeringen kunt u bij ons terecht.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945