Ziekteverzuim in Nederland neemt toe

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Maar met de groei van de economie stijgt ook het ziekteverzuim in Nederland. Dat wijzen cijfers en onderzoek uit van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het Centraal Planbureau (CPB) en onderzoeksorganisatie TNO. In 2018 was het verzuimpercentage in Nederland 4,2%, in 2017 3,8% en 2016 3,5%. Een van de oorzaken heeft niets met de economie te maken: de langdurige griepepidemie van begin 2018. Een andere oorzaak, die wel gerelateerd lijkt aan de stijgende economie: psychische klachten.

Naarmate het bedrijf meer medewerkers in dienst heeft, is verzuim hoger. Maar bij zowel grote als kleine bedrijven nemen stressgerelateerde klachten als spanning, overspanning en burn-out toe. Dat komt onder meer door een te hoge werkdruk, conflicten of onzekerheid over de toekomst van de baan. U kunt zich verzekeren tegen de hoge kosten die ziekteverzuim met zich meebrengen met de verzuimverzekering. Dekking en premie hangen af van onder andere de gemiddelde leeftijd van de werknemers, uw bedrijfstak en het ziekteverzuimpercentage binnen uw bedrijf. Meer weten? Wij helpen u graag verder.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945