Zet ‘m op!

Het aantal elektrische fietsen in Nederland neemt toe. Met 4,9 miljoen elektrische fietsen heeft één op de drie Nederlanders een of meerdere e-bikes. (Bron: RTL-nieuws). Door deze stijging is ook het aantal fietsslachtoffers in het verkeer toegenomen naar een derde van het totale aantal verkeersslachtoffers. De discussie over de fietshelm laait dan ook regelmatig op. Moet het, net als de autogordel, verplicht worden? ‘Nee, wat ons betreft niet’, vindt Veilig Verkeer Nederland (VVN). ‘Wel is het vrijwillig dragen van een fietshelm, met name op een e-bike, zeker aan te bevelen. Zet ‘m op dus en verklein de kans op ernstig letsel bij een botsing of val met 60%.’ Aldus VVN over de voordelen van een fietshelm.

 

Het zal geen verrassing zijn dat als gevolg van de opmars van de e-bike ook het aantal diefstallen is toegenomen. Afhankelijk van de waarde en het gebruik, kan verzekeren van een elektrische fiets verstandig zijn. Wij adviseren u graag.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945