Wie een kuil graaft…

In Nederland ligt ruim 1,7 miljoen kilometer aan kabels en leidingen onder de grond voor water, gas, olie, elektriciteit en dataverkeer. Hieraan ontstond in 2017 schade bij 5,7 % van alle graafwerkzaamheden. Dat zijn ruim 33.000 gevallen met een schadepost van zo’n € 25 miljoen. (Bron: Rijksoverheid)

Als u gaat graven met een graafmachine is het in Nederland wettelijk verplicht een KLIC-melding te doen bij het Kadaster. U krijgt dan informatie over de ligging van ondergrondse kabels en leidingen, zodat u zorgvuldig aan het werk kunt gaan. Dit is vastgelegd in de nieuwe WIBON (Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten en netwerken) die vanaf 1 juli 2018 van kracht is.

Ondanks alle (preventie)maatregelen en voorzichtigheid, kan het toch gebeuren dat u schade veroorzaakt aan ondergrondse kabels en leidingen. Daarvoor adviseren wij een werkmaterieelverzekering. Deze is onmisbaar bij aansprakelijkheid voor schade aan anderen en ook bij schade aan de machine zelf.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945