Wet toekomst pensioenen

Het is even stil geweest rondom het ‘nieuwe’ pensioenakkoord van de toenmalige minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees. Inmiddels heeft minister Carola Schouten de uitwerking van de nieuwe pensioenregels in de ‘Wet toekomst pensioenen’ aangeboden aan de Tweede Kamer. Als de Tweede Kamer en de Eerste Kamer hiermee instemmen, gaat de nieuwe Pensioenwet in. Naar verwachting is dat 1 januari 2023. Vervolgens krijgen de sociale partners en pensioenuitvoerders vier jaar de tijd om pensioenregelingen aan te passen aan de nieuwe wetgeving, dus tot 1 januari 2027.

 

Het doel van de nieuwe pensioenwet is dat het duidelijker wordt wat u aan geld inlegt. Dan weet u wat u aan vermogen opbouwt en wat u daarvoor straks aan pensioen kunt verwachten. Ook wordt het pensioen ‘beweeglijker’. Het gaat eerder omhoog als het economisch beter gaat en omlaag als het economisch slechter gaat. Meer weten? Kijk op de website van rijksoverheid.nl.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945