Werkgever aansprakelijk voor beroepsziekte

Asbestkanker, nekklachten, eczeem, artrose en gehooraandoeningen. Dit is slechts een greep uit de meer dan honderd beroepsziekten die het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB) jaarlijks signaleert en registreert. Een beroepsziekte is een ziekte die direct te wijten is aan één of meer schadelijke factoren en invloeden van het werk of het arbeidsmilieu. Het tast de gezondheid van werknemers aan, maar het kan ook andere gevolgen hebben. Denk aan:

  • productiviteitsverlies
  • de noodzaak tot aanpassing van de werkplek
  • arbeidsongeschiktheid
  • forse juridische claims

Volgens het Burgerlijk Wetboek bent u als werkgever aansprakelijk als u er niet alles aan heeft gedaan om uw werknemer met de nodige veiligheidsmaatregelen op een veilige werkplek te laten werken. Maar hoe goed uw veiligheidsprotocollen en –maatregelen ook zijn, u kunt niet altijd een incident voorkomen. Wees goed voorbereid op de (financiële) gevolgen van beroepsziekten. Neem contact met ons op en wij bekijken welke aansprakelijkheidsverzekering het beste past bij uw bedrijfsrisico’s.

Verzekeringen, hypotheken en financiële planning

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiële planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945