Welke betalingstermijn is redelijk?

Hoeveel dagen mag uw klant over betaling van uw factuur doen? Geeft u niets aan, dan geldt bij bedrijven de wettelijke betalingstermijn van dertig dagen. Bij particulieren wordt meestal veertien dagen aangehouden. Grote bedrijven mogen zelfs een maximale periode van zestig dagen gebruiken. De aangekondigde ‘Wet betalingstermijnen grote bedrijven’ waarbij die zestig dagen teruggebracht worden naar dertig dagen, is nog steeds niet door de Eerste en Tweede Kamer goedgekeurd.

Beter is het dus om duidelijk aan te geven wanneer u de betaling van uw klant verwacht. Kijk voor tips op de website van de Kamer van Koophandel. Heeft u te maken met een late betaling van een groot bedrijf? Sinds 26 januari 2021 kunt u dit (anoniem) melden bij het ‘Meldpunt Achterstallige Betalingen’, beheerd door de Autoriteit Consument & Markt. Zij gebruiken uw melding voor inzicht in betaalgedrag van grote bedrijven. Hiermee kan wetgeving gefundeerd aangepast worden.

Wij kunnen u bij wanbetalers wellicht helpen met een kredietverzekering of een rechtsbijstandverzekering. Meer weten? Wij horen het graag.

Verzekeringen, hypotheken en financiële planning

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiële planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945