Wat te doen met een digitale erfenis?

Er is een hoop te regelen bij een overlijden. Daarvoor bestaan er meerdere checklists (zoals Nibud), maar opvallend genoeg staat op deze lijsten niets over de digitale erfenis. En dat terwijl internet niet meer uit ons leven is weg te denken en de smartphone een verlengstuk is van onszelf. Bedenk maar eens bij welke social media platforms, webshops, banken, abonnementsdiensten en overheidsinstanties u digitaal bent aangesloten. Inlogcodes en wachtwoorden zijn heel verstandig voor de beveiliging, maar heel onhandig voor nabestaanden als er verder niets is geregeld.

Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen adviseert in een uitzending van EenVandaag hier bewust over na te denken en in een testament te beschrijven welke digitale erfenis u heeft, waar het te vinden is en wat de toegangscodes zijn. Vooral ook omdat wetgeving nog niet is ingericht op ons digitale leven.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945