Wat doet u met geld in de stenen?

Is uw huis meer waard dan uw hypotheek? Dat noemen we overwaarde. Dit ontstaat bijvoorbeeld doordat u al veel heeft afgelost aan uw hypotheek of dat door de hogere woningprijzen uw huis meer waard is dan toen u het kocht. Door overwaarde kunt u een flink vermogen bezitten, maar dat geld zit vast in uw huis. Of ‘het geld zit in de stenen’ zoals het in de volksmond ook wel wordt genoemd.

 

Met dat geld kunt u veel dingen doen. Denk aan uw woning verbouwen of een ander huis kopen, een mooie reis maken of uw kinderen financieel helpen. Als u niet voldoende pensioen heeft kunnen opbouwen, kunt u de overwaarde ook gebruiken om uw pensioen aan te vullen. Er bestaan verschillende financiële producten speciaal voor het verzilveren van overwaarde. Benieuwd of overwaarde opnemen in uw situatie slim is en welk product dan het beste bij u zou passen? Weet u met welke belastingregels u vervolgens te maken krijgt? Wij adviseren u graag.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945