Voorkom lekkage met schone dakgoot

Volgens het KNMI hoort 2018 nu al bij de droogste jaren ooit. Het is onzeker of Nederland in de toekomst vaker met droge zomers te maken krijgt. Feit is wel dat onderhouds- en schadebedrijven meer lekkagemeldingen krijgen als het na een periode van droogte hard gaat regenen. Dat komt omdat er takjes, bladeren en ander afval ophopen in dakgoten en regenpijpen. Als er bij een plensbui een lading water doorheen moet, is er door de blokkades een grote kans op lekkage. Bovendien kan langdurige hitte ook voor scheuren in (de soldeernaden van) goten en pijpen zorgen.

 

Met de herfst in aantocht is het verstandig uw dakgoten en regenpijpen te controleren. Want waterschade door slecht onderhoud (zoals een verstopte afvoer) wordt niet vergoed. Kijk voor meer uitleg en preventietips op de informatiepagina van het Verbond voor Verzekeraars. Nog vragen? Wij horen het graag van u!

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945