Via slimme camera boete voor appende bestuurder

Bent u of zijn uw werknemers regelmatig zakelijk onderweg? Dan wordt het vanaf nu extra opletten, want de controle op appen achter het stuur is verhoogd. Het verbod op niet-handsfree bellen en appen achter het stuur is er al sinds 2002. Een mobiele telefoon in de houder mag wel gebruikt worden om te navigeren. Veel mensen laten zich toch verleiden om met de telefoon in de hand snel even een appje te beantwoorden. Deze afleiding speelt steeds vaker een rol bij verkeersongevallen.

Vanaf 16 november kan een telefoon in de hand worden gefotografeerd door slimme camera’s. Het hoofd van de bestuurder is niet in beeld, diens handen en het kenteken wel. De foto wordt bij het Centraal Justitieel Incassobureau door een buitengewoon opsporingsambtenaar beoordeeld. Is er sprake van een overtreding, dan volgt er een boete van € 240. (Bron: Openbaar Ministerie)

Een gewaarschuwd mens, kan verkeersongevallen voorkomen. Voor onverhoopt toch schade oplopen is er de zakelijke autoverzekering en de WEGAS/WEGAM-verzekering. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945