Verzekerde waarde: niet te veel en niet te weinig

Helaas komt u er pas achter als u schade heeft: onderverzekering. Bij een inboedelverzekering geeft u op wat de nieuwwaarde van uw spullen is. Dit noemen we het verzekerde bedrag of verzekerde waarde. Als u een te lage waarde opgeeft, heeft u onderverzekering. Het gevolg is dat u bij schade niet het hele schadebedrag krijgt uitgekeerd. Een voorbeeld: u verzekert uw inboedel voor € 30.000, maar de waarde van uw spullen is € 48.000. Stel een brand in uw woning veroorzaakt voor € 9.000 schade. Dan krijgt u (€ 30.000 / € 48.000) x € 9.000 = € 5.625. Dit komt omdat de premie onder andere gebaseerd is op de verzekerde waarde. Dus als u verzekeringspremie heeft betaald op basis van een te lage verzekerde waarde, dan wordt de schade slechts gedeeltelijk uitgekeerd.

Bij het tegenovergestelde (oververzekering) is het niet zo dat u bij schade meer krijgt uitgekeerd. Zonde van de teveel betaalde premie dus. Zorg ervoor dat u een juiste waarde opgeeft of sluit een garantie tegen onderverzekering. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945