Verkeersongeval tijdens werktijd

Zijn uw werknemers voor u onderweg? Bijvoorbeeld om een klant te bezoeken of om een pakketje weg te brengen? Voor deelnemen aan het verkeer voor werk, rust op u als werkgever een verzekeringsplicht (goed werkgeverschap). Want u kunt aansprakelijk worden gesteld voor ziekenhuiskosten, aanvulling op de arbeidsongeschiktheidsuitkering en schade aan de auto als de werknemer geen cascodekking heeft. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor uw bedrijf. Met de WEGAM-verzekering (Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen) dekt u de risico’s af van een werknemer als die tijdens werktijd betrokken raakt bij verkeersongevallen.

Er zijn situaties waarin ook andere risico’s onder de WEGAM vallen. Bijvoorbeeld als de werknemer niet als automobilist, maar als fietser of voetganger aan het verkeer deelneemt. Of als het gaat om woon-werkverkeer of uitzendkrachten, stagiaires en zzp’ers. Wat wel en niet onder de dekking valt, kan van geval tot geval verschillen. Dat komt omdat het juridisch vaak niet duidelijk is tot hoe ver de plicht van goed werkgeverschap reikt. Weten waarvoor u precies aansprakelijk bent en hoe u dit het beste kunt verzekeren? Neem contact met ons op voor een advies op maat.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945