Verkeersdeelnemer en schade

Stel u krijgt een auto-ongeval. U en uw passagiers raken gewond. Als de verwondingen uitmonden in gedeeltelijke of volledig invaliditeit, heeft u niet voldoende aan uw zorgverzekering. Daarom zijn er inzittendenverzekeringen en verkeersschadeverzekeringen. Deze dekken bij een ongeval de (im)materiële schade aan bestuurder en passagier(s). Dit verschilt per verzekeraar. Er zijn twee soorten:

  1. de ongevallen inzittenden verzekering: eenmalige uitkering bij invaliditeit of overlijden van de verzekerde personen
  2. de schadeverzekering inzittenden: uitkering van werkelijk geleden schade (lichamelijk én materieel)

Er is nog een andere verzekering voor u of uw gezinsleden als deelnemer aan het verkeer: de verkeersschadeverzekering. Dit is de meest uitgebreide vorm van dekking voor verkeersschade. Het geeft uitkering bij een verkeersongeval zoals bij een schade inzittenden verzekering. Maar de dekking is niet alleen als automobilist, maar ook als fietser, voetganger of passagier van auto of openbaar vervoer.

Welke verzekering het beste is, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Immers, de ene mens is de andere niet. Ook zijn dekkingen en uitkeringen per verzekeraar verschillend. Wij informeren u graag welke verzekering het best bij u past.

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945