Verbod op asbestdaken

De regering wil dat vóór 1 januari 2025 alle asbesthoudende daken verwijderd zijn. Dat voornemen houdt de gemoederen aardig bezig. Meningen over het gevaar van asbest staan lijnrecht tegenover elkaar. De kans op gezondheidsklachten is afhankelijk van blootstelling aan de hoeveelheid asbest, de duur (aantal uren) en de frequentie (aantal keer). Het Instituut Asbestslachtoffers (IAS) meldt: “We hoeven niet te wanhopen na een korte incidentele asbestblootstelling. Maar er is wel alle aanleiding om uit voorzorg veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.”

Waarom een verbod op asbestdaken? Bij slijtage van asbestdaken kunnen kankerverwekkende asbestvezels vrijkomen. Hoe ouder het dak, hoe groter de kans dat dit gebeurt. Heeft u een asbestdak? Of gaat u uw huis verbouwen en kunt u asbest aantreffen? Wat moet u verwijderen en wat mag blijven zitten? Antwoord op deze vragen geeft de Rijksoverheid in het ‘Stappenplan: wat moet ik doen bij asbest?’

Verzekeraars spelen in op het aanstaande asbestverbod door hun premies, polisvoorwaarden en schaderegelingen aan te passen. Daarom kunt u voor vragen over het effect van het asbestverbod op uw opstalverzekering bij ons terecht.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945