Veilig rijden voor korting op autoverzekering

Heeft u wel eens gehoord over de rijstijlpolis? Het is een autoverzekering waarbij u korting kunt krijgen op de premie door veilig te rijden. Daarvoor deelt u via een stick, connector, stekker of een app informatie over uw rijgedrag met de verzekeraar. Rijdt u volgens de ‘normen’, dan krijgt u korting die kan variëren van 10% tot 35%. Mensen die al jarenlang schadevrij rijden, worden beloond met korting voor schadevrije jaren. Daarnaast willen verzekeraars de voorzichtige rijders belonen met een extra korting.

Wij plaatsen een paar kanttekeningen bij deze polis:

– Een uitwijkmanoeuvre of hard remmen voor bijvoorbeeld een overstekend kind, kan worden gezien als ‘fout rijgedrag’. De stick registreert het remmen en optrekken, maar niet de reden erachter.

– Ook al rijdt u heel netjes, dan nog is de uiteindelijke premie vaak toch hoger dan goedkope verzekeringen. Daardoor kan een ‘rijgedragverzekering’ wellicht alleen interessant zijn voor groepen mensen die door hun leeftijd hogere premies kunnen krijgen, zoals jongeren tot 25 jaar of ouderen boven de 80 jaar.

– Door de GPS en bewegingssensoren krijgen verzekeraars inzicht in waar u rijdt, op welk tijdstip u rijdt, hoe hard u remt, etc. Wat doen zij met al die gegevens?

– Bij langdurig ‘onveilig’ rijgedrag kunnen verzekeraars de polis beëindigen, ook als er geen schade is veroorzaakt.

De rijstijlpols kan voordelig uitpakken, maar er zijn wel wat haken en ogen. Wilt u meer weten? Wij horen het graag van u. Overigens, wist u dat in de afgelopen vijftien jaar 40% van de verkeersregels is veranderd? Test uw kennis over verkeersregels met de opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland.

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945