Uitvaartverzekering: natura of kapitaal

Met een verzekering dekt u het risico van iets waarvan je niet weet dat het gaat gebeuren. Anders werkt het bij een uitvaartverzekering. Daarvan staat vooraf vast wat de verzekeraar gaat uitkeren. Er zijn twee vormen:

– kapitaalverzekering

Hierbij krijgen nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd waarmee de kosten van de uitvaart betaald kunnen worden. Voordeel: u kunt zelf kiezen hoe u het bedrag besteedt. Nadeel: uw nabestaanden moeten alles zelfstandig regelen. Ook is er de vraag of het afgesproken bedrag na jaren nog steeds toereikend is alle kosten te betalen.

– naturaverzekering

Hierbij bepaalt u vooraf hoe de uitvaart eruit komt te zien. De verzekeraar betaalt zoals is afgesproken. Voordeel: de uitvaartbegeleider voert uit, dus dat scheelt de nabestaanden het regelwerk. Nadeel: er is minder inspraak bij de exacte invulling.

Er zijn ook uitvaartverzekeraars die een combinatie van een kapitaalverzekering en een naturaverzekering aanbieden. Wat de beste keuze is, is heel persoonlijk. Wij kunnen u er wel extra informatie en advies bij geven. Neem daarvoor contact met ons op.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945