Toename diefstal bedrijfswagen

Voor het eerst sinds jaren zijn er meer voertuigen gestolen. In het eerste halfjaar van 2022 noteerde het Landelijk Informatie- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) een toename van 13% bij personenvoertuigen en 32% bij lichte bedrijfswagens. Dit zijn goederenvoertuigen met een totaal bruto­gewicht van 3.500 kg of minder. Denk hierbij aan commerciële voertuigen zoals bestelwagens, pick-uptrucks en voertuigen met drie wielen. Het rapport van het LIV ‘Statistiek voertuigdiefstal januari – juni 2022’ meldt dat vooral oudere voertuigen van drie tot vijf jaar erg populair zijn. Dat zou liggen aan het feit dat auto’s ouder dan vier jaar vaak geen extra alarmsysteem hebben. Verder blijkt het keyless-entry systeem bij veel automerken vaak eenvoudig te kraken.

 

Met een CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) goedgekeurd alarmsysteem wordt de kans op diefstal aanzienlijk verkleind. Vandaar dat bedrijfsautoverzekeraars een dergelijk alarmsysteem verplicht kunnen stellen. Dit is afhankelijk van het type auto en de wijze waarop deze verzekerd is. Weten hoe het zit met uw bedrijfsautoverzekering? Neem contact met ons op en wij kijken het voor u na.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945