Streep door assurantiebelasting brede weersverzekering

Bent u ondernemer in de agrarische sector? Net zoals andere ondernemers kunt u zich verzekeren tegen bedrijfsrisico’s. Een heel specifiek risico is schade aan uw gewassen door extreem weer. Niet ondenkbaar in deze tijd waarin extreme weersomstandigheden toenemen. Denk aan hagel, overvloedige regenval, (nacht)vorst, storm, droogte, sneeuw en ijzel. Een verzekering hiervoor heet: de brede weersverzekering. Veel akkerbouwers en fruittelers zitten in een spagaat. Aan de ene kant vinden zij zo’n verzekering te duur. Aan de andere kant lijden zij zonder verzekering een enorme strop als oogst wordt vernield door een flinke storm of stevige hagelbui.

Het kabinet heeft met toestemming van de Europese Commissie besloten dat met ingang van 1 januari 2020 de assurantiebelasting van 21% wordt afgeschaft. Daardoor wordt de brede weersverzekering een stuk goedkoper en aantrekkelijker. Weten of deze verzekering voor u interessant is? Kom bij ons langs en we rekenen het graag voor u uit.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945