Stoppen met eigen bedrijf

Op 1 januari 2020 telde Nederland 1,85 miljoen bedrijven. Twee derde hiervan is een eenmanszaak. In 2019 zijn ruim 207.000 bedrijven opgericht, waarvan driekwart eenmanszaken. Het aantal oprichtingen in een jaar is nog nooit zo hoog geweest. In hetzelfde jaar zijn er ruim 115.000 bedrijven opgeheven. (Bron: CBS)

Over het algemeen is een eigen bedrijf starten sneller geregeld dan ermee ophouden. Wat moet er allemaal geregeld worden?

– nagaan of u aanspraak maakt op een uitkering

– uitschrijven bij Kamer van Koophandel

– klanten en leveranciers infomeren

– personeel ontslaan

– vergunningen, telefoonnummers, abonnementen en contracten beëindigen

(Kijk voor een volledige lijst op de website van Ondernemersplein.)

Tegenover elke reden zelfstandig ondernemer te worden, staat een reden om ermee te stoppen. Een beslissing die niet over één nacht ijs genomen wordt. Heeft u besloten uw bedrijf te stoppen of te verkopen? Laat het ons weten en wij helpen u bij het opzeggen/overzetten van uw bedrijfsverzekeringen en eventueel aanpassen van uw particuliere verzekeringen.

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945