Stop of verkoop onderneming

De overheid heeft grote budgettaire uitdagingen en gaat daarvoor extra inkomsten uit belastingen genereren. Ze doen dit onder het motto: ‘verschillen in belastingdruk tussen ondernemers en werknemers verkleinen’. Een onderdeel daarvan is het afschaffen van de Bedrijfsovernameregeling (BOR). Hiermee kan een onderneming op een fiscaal-vriendelijke manier binnen de familie worden overgedragen. Het voorstel voor afschaffing is ingediend, omdat er volgens onderzoek van het Centraal Plan Bureau (CPB) voldoende vrije financiële middelen bij koper en verkoper aanwezig zijn en er dus geen fiscale voordelen nodig zijn. Begin 2023 zal er meer duidelijkheid komen over de ingangsdatum van de afschaffing.

 

Verkoop van de onderneming (al dan niet binnen de familie) is één van de grootste stappen die een ondernemer kan maken. Naast alle financiële en fiscale aspecten spelen ook verzekeringstechnische factoren een rol. Heeft u besloten uw bedrijf te stoppen of te verkopen? Laat het ons weten en wij helpen u bij het opzeggen/overzetten van uw bedrijfsverzekeringen en eventueel aanpassen van uw particuliere verzekeringen.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945