Stijging verkeersboetes 2023

Sinds in 1896 de eerste auto op de Nederlandse wegen verscheen, is het anno 2022 een stuk drukker op de Nederlandse wegen. Er rijden zo’n 8,8 miljoen personenauto’s, 1,2 miljoen voertuigen met een bromfietskenteken en 23,4 miljoen fietsen waarvan 3,4 miljoen e-bikes! (Bron: CBS en Landelijk Fietsplatform)

Het belang van verkeersregels staat dan ook buiten kijf. Overtreding van de verkeersregels kan soms flink in de papieren lopen. De jaarlijkse aanpassing van verkeersboetes gaat ondanks de hoge inflatie ook in 2023 plaatsvinden. Minister van veiligheid en justitie Dilan Yeșilgöz kondigde een stijging van 8,6% aan. ‘Want’, zegt ze’ ‘het effect van boetes neemt af als ze niet meegenomen worden in de inflatiecorrectie.’

 

Wordt verzekeringspremie voor personenauto’s, voertuigen met een bromfietskenteken en fietsen ook duurder? Dat is naast inflatie ook afhankelijk van onder andere de schadecijfers in het algemeen en van uzelf in het bijzonder. Weten wat u in 2023 gaat betalen en waar u kunt besparen? Wij rekenen het graag voor u uit.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945