Stijgende bouwkosten effect op herbouwwaarde

Bouw- en materiaalkosten stijgen sterk, meldt Koninklijke Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven. Aanbieders kunnen de vraag naar hout, staal en beton onvoldoende bijhouden. Daardoor stijgt de prijs en is er een langere levertijd.

Heeft u een eigen bedrijfspand? Dan heeft u ongetwijfeld ook een opstalverzekering. Deze gebouwenverzekering is bedoeld om uw pand te verzekeren en alles wat daaraan vastzit. We gaan daarbij uit van de herbouwwaarde, dus de kosten die nodig zijn om het pand te herbouwen. Nu de bouw- en materiaalkosten zo sterk zijn gestegen is het de vraag of de herbouwwaarde, die ooit is vastgesteld, nog toereikend is om uw pand in dezelfde staat weer te kunnen opbouwen. Als het verzekerde bedrag te laag is, bent u onderverzekerd. Laat het door ons checken en wij kijken gelijk of er nog andere risico’s zijn die te beperkt of juist te ruim verzekerd zijn.

Verzekeringen, hypotheken en financiële planning

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiële planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar

Wilt u meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heeft u behoefte aan een deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan even contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij u graag een nadere toelichting op onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAP
zwaans