Soepeler hypotheekbeleid voor ondernemers

In economisch moeilijke jaren is het voor iedereen lastiger een hypotheek te krijgen. Maar ondernemers met bijvoorbeeld een eenmanszaak, vof of maatschap merken een extra ‘horde’. Deze rechtsvormen maken het mogelijk het inkomen aan te passen aan de hoogte van de winst. Dat betekent dat het maandelijkse bedrag dat zij overschrijven naar de privérekening kan schommelen. Hypotheekaanbieders vinden zo’n flexibel inkomen lastig. Of beter gezegd: zij vonden dat lastig. Er zijn steeds meer banken die hun beleid richten op het groeiend aantal zelfstandigen in onze maatschappij. Dat betekent soepelere eisen om een hypotheek te kunnen krijgen.

We geven een voorbeeld. Tot voor kort moesten ondernemers drie IB-aangiftes van hetzelfde bedrijf en dezelfde bedrijfsactiviteiten hebben. Nu is één jaar zelfstandigheid voldoende. Banken hebben wel hun eigen eisen en voorwaarden, waardoor u door uw specifieke omstandigheden bij de ene bank beter af bent dan bij de andere. Heeft u een hypotheek nodig voor uw eerste huis of een volgend huis? Of wilt u uw bestaande hypotheek aanpassen of oversluiten? Laat het ons weten en wij zoeken de best passende oplossing voor uw persoonlijke en zakelijke situatie.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945