Slachtoffers van cybercrime neemt toe

Er is een daling te zien in het aantal slachtoffers van veelvoorkomende, traditionele criminaliteit zoals geweld, inbraak, diefstal en vernieling. Dat zegt het CBS (Centraal Bureau Statistiek) op basis van de Veiligheidsmonitor en registratiecijfers van de politie. Daar staat tegenover dat er een stijgende lijn zit in het aantal cybercrimedelicten. Hacken, koopfraude en cyberpesten (laster, stalking, chantage en bedreiging met geweld via internet) zijn de meest voorkomende vormen. Dat cybercriminaliteit zo snel groeit, komt voornamelijk door de technologische vooruitgang en de toename van het digitale verkeer.

 

Cybercrime is al lang niet meer voorbehouden aan bedrijven. En daardoor neemt de vraag naar particuliere cyberverzekeringen toe. Verschillende verzekeraars zijn dan ook bezig met de ontwikkeling van particuliere cyberverzekeringen. Maar omdat het een nieuwe verzekering is, zijn er veel onderlinge verschillen. Daardoor dekt de ene verzekering meer of heel andere zaken dan de andere. Meer weten? Wij adviseren u graag.

Verzekeringen, hypotheken en financiƫle planning

Ontvang acht keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiƫle planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar

Wilt u meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heeft u behoefte aan een deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan even contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij u graag een nadere toelichting op onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAP
zwaans