Scheiding van tafel, bed en verzekeringen

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis in een gezin. Naast de emotionele kant zit er een zakelijke kant aan een scheiding. Het Nibud legt in het boekje ‘Geldwijzer Scheiden’ alles uit over geldzaken rondom scheiden en co-ouderschap, inclusief handige rekenschema’s en voorbeelden van gevolgen voor inkomen en pensioen. Weet u bijvoorbeeld dat u binnen twee jaar uw echtscheiding moet melden bij uw pensioenfonds? En weet u ook dat de verdeling van pensioenen voor partners die gaan scheiden in de wet gemoderniseerd wordt? De invoering van deze wet is van 1 januari 2021 opgeschoven naar 1 januari 2022. Dan gaan opgebouwde pensioenrechten ook uit elkaar als echtgenoten of geregistreerde partners hun relatie beëindigen.

Wettelijke regels en verzekeringszaken rondom scheiding zijn ingewikkeld. Zijn verdeling van tafel en bed geen probleem, maar verzekeringszaken wel? Wij staan voor u klaar als u hulp nodig heeft.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945