Scheiding van tafel, bed en verzekeringen

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis in een gezin. Naast de emotionele kant zit er een zakelijke kant aan een scheiding. Het Nibud legt in het boekje ‘Geldwijzer Scheiden’ alles uit over geldzaken rondom scheiden en co-ouderschap, inclusief handige rekenschema’s en voorbeelden van gevolgen voor inkomen en pensioen. Weet u bijvoorbeeld dat u binnen twee jaar uw echtscheiding moet melden bij uw pensioenfonds? En weet u ook dat de verdeling van pensioenen voor partners die gaan scheiden in de wet gemoderniseerd wordt? De invoering van deze wet is van 1 januari 2021 opgeschoven naar 1 januari 2022. Dan gaan opgebouwde pensioenrechten ook uit elkaar als echtgenoten of geregistreerde partners hun relatie beëindigen.

Wettelijke regels en verzekeringszaken rondom scheiding zijn ingewikkeld. Zijn verdeling van tafel en bed geen probleem, maar verzekeringszaken wel? Wij staan voor u klaar als u hulp nodig heeft.

Verzekeringen, hypotheken en financiële planning

Ontvang acht keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiële planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar

Wilt u meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heeft u behoefte aan een deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan even contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij u graag een nadere toelichting op onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAP
zwaans