Schadevrije jaren overdragen

Premie voor de autoverzekering wordt door meerdere factoren bepaald. Denk aan type auto, gewicht van de auto, de nieuwwaarde, gebied waarin u woont en de leeftijd van de bestuurder. Ook het aantal jaren dat u geen schade claimt, heeft invloed op de premiehoogte. Hoe meer schadevrije jaren met een auto op uw naam u heeft, hoe hoger u op de bonus-malusladder staat en hoe hoger de korting zal uitpakken.

Vanaf 1 januari 2022 zijn er een paar veranderingen omtrent schadevrije jaren.
– De door een overledene opgebouwde schadevrije jaren kunnen worden overgedragen aan de achterblijvende partner.
– Bij echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap kunnen schadevrije jaren worden verdeeld over beide ex-partners.
– Schadevrije jaren van een leaseauto en uit het buitenland kunnen worden overgenomen.
(Bron: Finfin van Adfiz)

Is een van bovenstaande situaties op u van toepassing? Laat het ons weten en wij kijken voor u na wat de mogelijkheden zijn. Let op: Schadevrije jaren delen met een kind om de hoge autopremie voor jongeren te reduceren, is niet mogelijk.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945