Risico cybercrime zwaar onderschat + 6 preventietips

Stel dat een van uw klanten het slachtoffer wordt van bijvoorbeeld identiteitsdiefstal of afpersing via phishing en ransomware. De gedupeerde zal zijn schade willen verhalen op degene bij wie zijn gegevens gestolen zijn. Als blijkt dat u dat bent, kan uw klant u aansprakelijk stellen. Met de nieuwe privacywet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en toenemende cybercrime is het onderschatten van digitale risico’s geen optie meer. Preventie en technische en organisatorische maatregelen zijn noodzakelijk.

Een paar tips:
1. installeer antivirusprogramma’s
2. update de software
3. gebruik sterke wachtwoorden of een ‘wachtzin’
4. maak alleen verbinding met vertrouwde wifinetwerken
5. open geen verdachte berichten en bestanden
6. verzeker u voor de schade van cyberrisk

Wilt u direct inzichtelijk welke cyberrisico’s u loopt? Denk hierbij aan schade door data-inbreuk, schade door hackers, schade die het gevolg is van cyber-afpersing.

Vraag een gratis Cyberrisk scan aan. Dat kunt u nu meteen doen door te bellen met Robert op 06-22 03 66 65 of door een mail te sturen naar robert@zwaans-verzekeringen.nl dan bel ik u terug voor een afspraak.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945