Registratieplicht landbouwvoertuigen

Na de kentekenplicht voor landbouwvoertuigen sneller dan 25 km/u op 1 mei 2020, komt er ook een registratie- en APK-plicht. Deze verplichting gaat in per 1 januari 2021 en geldt onder andere voor land- of bosbouwtrekkers en -aanhangwagens en motorvoertuigen met beperkte snelheid (MMBS). De maatregel komt er in verband met het vergroten van de verkeersveiligheid, want deze voertuigen rijden regelmatig op de openbare weg en in milieuzones. In dat kader is de verplichting dus ook van belang bij de handhaving van veiligheids- en milieuaspecten. Daarnaast mogen nieuwe voertuigen alleen de weg op als ze aantoonbaar voldoen aan Europese Richtlijnen.

Het registreren kan tot 31 december 2021 via de website van het RDW. Doet u dit niet vóór genoemde datum of wordt het voertuig in gebruik genomen na 31 december 2020? Dan moet het gekeurd worden bij een RDW keuringsstation. Kijk voor complete informatie op RDW.nl. U kunt bij ons terecht voor vragen over uw verzekering en opname in het Centrale Register Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (CRWAM).

 

Verzekeringen, hypotheken en financiële planning

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiële planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar

Wilt u meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heeft u behoefte aan een deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan even contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij u graag een nadere toelichting op onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAP
zwaans