Regels elektrische fiets aangepast

De laatste tijd zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van tweewielers met elektrische aandrijving of trapondersteuning. Voor de variant speed-pedelec (samentrekking van de Engelse woorden pedal en electric) is per 1 januari 2017 de wetgeving aangepast.

De ‘gewone’ E-bike kan een maximale snelheid behalen van 25 km per uur. Boven die snelheid stopt de trapondersteuning. Bij de ‘high speed’ E-bike werkt de trapondersteuning wel als de snelheid boven 25 km per uur komt. Tot 1 januari werd de speed-pedelec als snorfiets beschouwd. Vanaf 1 januari wordt het als bromfiets gezien en moet het dus een gele kentekenplaat hebben. Dit betekent dat de bestuurder:

– een helm moet dragen

– minimaal 16 jaar moet zijn

– in bezit moet zijn van een rijbewijs AM (bromfietsrijbewijs)

– niet op het fietspad mag komen als bromfietsen daar verboden is

Bovendien moet er een WA-verzekering afgesloten worden.

Heeft u na 1 januari 2017 een nieuwe speed-pedelec gekocht? Dan heeft deze al een bromfietskenteken. Heeft uw speed-pedelec nog een snorfietskenteken? Dan zet de RDW dit om naar een bromfietskenteken. Lees meer hierover op de site van de Rijksoverheid.

Meer weten over de juiste verzekering voor uw elektrische fiets of speed-pedelec? Wij horen het graag van u!

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945