Private lease: 100% registratie BKR

Tegen een vast bedrag per maand een nieuwe auto rijden en geen omkijken naar autoverzekering, wegenbelasting of onderhoud. Dat zijn voorname voordelen waarom de populariteit van private lease stijgt. Voorheen registreerde het Bureau Kredietregistratie (BKR) 65% van het volledige bedrag van de leaseovereenkomst. Vanaf 1 april is dat 100%. Dat heeft invloed op de mogelijkheden bij het afsluiten van een hypotheek, doorlopend krediet of persoonlijke lening. De leencapaciteit daalt immers.

 

Naast private lease registreert het BKR onder andere ook: een telefoonabonnement waarin afbetaling van de mobiel zit opgenomen, kopen op krediet (postorderbedrijven), rood staan en bezit van een creditcard. Een hypotheekaanbieder raadpleegt deze gegevens om te kunnen beslissen of het verantwoord is om een krediet te verstrekken. Weten welke registraties op uw naam staan? U kunt het opvragen bij BKR.nl.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945