Prijsstijgingen

Het leven wordt duurder. Anno 2019 kunt u bij de bakker niet meer voor hetzelfde geld hetzelfde ‘halfje gesneden bruin’ halen als een jaar of vijf geleden. Dat prijzen stijgen wordt door ongeveer de helft veroorzaakt door belastingmaatregelen (bron: CBS). De meest recente was de verhoging van het lage btw-tarief van 6% naar 9%. Ook een huis herbouwen kost nu meer en dat heeft effect op uw opstalverzekering.

Bij het afsluiten van een opstalverzekering wordt de herbouwwaarde van uw huis vastgesteld. Dit is het bedrag dat nodig is om een (volledig afgebrande) woning weer in dezelfde staat op te bouwen. Omdat gedurende de jaren prijzen veranderen, gebruiken verzekeraars de herbouwwaardemeter. Daarmee beweegt de herbouwwaarde mee met de ontwikkeling van de huizenprijzen en bouwkosten en bent u niet onderverzekerd.

De herbouwwaardemeter gaat uit van gemiddelden. Wij gaan liever uit van maatwerk. Passen uw huis en opstalverzekering nog bij elkaar? Neem contact met ons op en we kijken het graag voor u na.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945