Pompen, verzuipen, verzekeren

“Wat een weer hè?” “Nou, het moet niet gekker worden!” Nederlanders praten veel en graag over het weer. Vorst in april bevriest opkomende knoppen. Omgewaaide bomen door de harde wind. Minder aardappelen omdat het weken achtereen maar niet wil regenen. Het weer wordt extremer en dat zorgt voor andere risico’s. Een voorbeeld is de extreme hagelbui in juni 2016. Dat leverde ruim 100.000 schademeldingen op met een verzekerde schade van 600 miljoen euro. Dat is ruim tien keer zoveel als op een gewone dag. (Bron: Verbond van Verzekeraars) Anno 2019 is een praatje over het weer dan ook vaak een verhit debat over het klimaat en de manier waarop we daarmee om moeten gaan.

De overheid neemt in de vorm van het Klimaatakkoord maatregelen om Nederland te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Verzekeraars nemen maatregelen zoals hogere premies en uitsluiting van bepaalde risico’s als er veel meer schades geclaimd worden dan normaal. Benieuwd wat uw effect op het klimaat is? Bereken uw CO2-voetafdruk en bekijk welke maatregelen u kunt nemen. Voor het effect op uw verzekeringen kunt u natuurlijk bij ons terecht.

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945