Persoonlijke beschermingsmiddelen zzp’er

Per 1 juli 2017 gaat de Arbowet op onderdelen wijzigen. De veranderingen gaan voornamelijk over betere preventie. Niet alleen werkgevers moeten maatregelen nemen om arbeidsrisico’s te voorkomen of te beperken. Ook als zzp’er moet u zich houden aan een aantal arboregels. Voor uw veiligheid en die van anderen.

Eigen regels per beroepsgroep

Als zzp’er hoeft u geen risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) te hebben. Waar u wel aan moet voldoen zijn algemene voorschriften uit de Arbowet. Dat is onder andere zorgen voor de eigen veiligheid en die van anderen door veilig en verantwoord gedrag. En het treffen van maatregelen om een ernstig arbeidsrisico te beperken of te vermijden. Regels voor uw specifieke branche kunt u vinden in arbocatalogi. Zo zal een bouwvakker te maken krijgen met bijvoorbeeld veiligheidsschoenen en –bril. En een thuiszorgmedewerker met handschoenen en een mondneusmasker.

Zorgen voor de eigen veiligheid heeft voor zzp’ers een andere dimensie dan voor werknemers in loondienst. Als zzp’er heeft u immers niet dezelfde ‘vangnetten’ als een werknemer. Wilt u hier meer over weten? Wij helpen u graag verder.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945