Pensioenverplichtingen voor werkgevers

Nederland kent verplichte en niet-verplichte pensioenfondsen. Neemt u voor het eerst personeel aan? Dan is het goed om te weten dat als u uw nieuwe werknemer geen pensioenregeling aanbiedt terwijl dat wel moet, de financiële consequenties groot kunnen zijn. Het pensioenfonds is namelijk verplicht pensioen uit te keren aan werknemers die onder hun werkingssfeer vallen. Ongeacht of u als werkgever premie heeft afgedragen. Het pensioenfonds kan deze pensioenpremie met terugwerkende kracht in rekening brengen en bovendien een schadevergoeding eisen. Welke verantwoordelijkheden heeft u als werkgever?

  1. Verschaf duidelijkheid bij aansluiting
  2. Informeer over de pensioenregeling
  3. Geef wijzigingen tijdig door

Meer weten? Wij geven u twee handige websites met uitgebreide informatie over pensioenregelingen en uw verplichtingen: Ondernemersplein van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en FinFin van branchevereniging Adfiz.

 

Verzekeringen, hypotheken en financiële planning

Ontvang acht keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Verzekeren en Hypotheken

Financiële planning en advies

Contact

Zwaans staat voor je klaar

Wilt u meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heeft u behoefte aan een deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan even contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij u graag een nadere toelichting op onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAP
zwaans