Pensioenverplichtingen voor werkgevers

Nederland kent verplichte en niet-verplichte pensioenfondsen. Neemt u voor het eerst personeel aan? Dan is het goed om te weten dat als u uw nieuwe werknemer geen pensioenregeling aanbiedt terwijl dat wel moet, de financiƫle consequenties groot kunnen zijn. Het pensioenfonds is namelijk verplicht pensioen uit te keren aan werknemers die onder hun werkingssfeer vallen. Ongeacht of u als werkgever premie heeft afgedragen. Het pensioenfonds kan deze pensioenpremie met terugwerkende kracht in rekening brengen en bovendien een schadevergoeding eisen. Welke verantwoordelijkheden heeft u als werkgever?

  1. Verschaf duidelijkheid bij aansluiting
  2. Informeer over de pensioenregeling
  3. Geef wijzigingen tijdig door

Meer weten? Wij geven u twee handige websites met uitgebreide informatie over pensioenregelingen en uw verplichtingen: Ondernemersplein van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en FinFin van branchevereniging Adfiz.

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945