Pensioeninkomen speelt rol vanaf 57 jaar

De meeste hypotheken worden afgesloten voor dertig jaar. Deze periode noemen we de economische looptijd. Vaak moet aan het einde van die looptijd de lening worden/zijn afgelost. Dat is onder andere afhankelijk van de hypotheekvorm. Stel u heeft een aflossingsvrije hypotheek en het duurt nog een aantal jaren voordat de dertig jaar voorbij zijn. U kunt dan overwegen een nieuwe hypotheek af te sluiten, zodat u weer dertig jaar vooruit kunt. Hier zit wel een ‘haakje’ aan. Vanaf 57 jaar telt namelijk niet uw huidige inkomen als toetsinkomen, maar uw pensioeninkomen. Als dat inkomen lager is, dan kan dat bij zowel verlengen als oversluiten een probleem worden.

Bent u nog geen 57 jaar en loopt uw hypotheek over een aantal jaar af? Kom bij ons langs en wij bekijken samen met u de mogelijkheden.

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945