Overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht

Tot 2018 was een overlijdensrisicoverzekering (ORV) vrijwel altijd verplicht als u een hypotheek nieuw afsloot. Vanaf 2020 verviel die verplichting ook bij bestaande hypotheken. Ook de verpanding is los te koppelen. Verpanden betekent dat bij overlijden de overlijdensrisicoverzekering uitkeert aan de hypotheekverstrekker zodat de hypotheek wordt afgelost. Bij loskoppeling gaat de uitkering van de ORV niet meer automatisch naar de geldverstrekker, maar naar de nabestaanden.

 

Of het slim is om geen ORV meer te hebben of de verpanding te wijzigen, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Als uw partner en/of kinderen zonder uw inkomen in de financiƫle problemen komen, dan is het verstandig uw ORV door te laten lopen. Maar bent u bijvoorbeeld alleenstaand of kan uw partner de hypotheek nog steeds betalen als uw inkomen wegvalt, dan is het te overwegen. Voor de beste keuze heeft u betrouwbare informatie nodig. Daarvoor kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945