Overlijden in het buitenland

Per jaar overlijden ongeveer 1.800 Nederlanders in het buitenland. Afgelopen jaar leken dat er meer. Toch was dat niet zo volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar door specifieke berichtgeving van de media en omdat iedereen nieuws direct kan zien op mobiele telefoons, lijkt het wel zo. Weet u wat u moet doen als iemand in uw nabije omgeving in het buitenland overlijdt?

Bij overlijden in of buiten het ziekenhuis moet een arts een akte van overlijden opstellen. Daarna wordt aangifte gedaan in de gemeente waar de persoon stierf en in de gemeente waar de persoon woonde. Is het overlijden het gevolg van een ongeval of misdrijf? Dan moet u ook de lokale politie inschakelen voor onderzoek op de plaats van het ongeval. Hoe lang dat duurt hangt af van de omstandigheden en het land.

Er komt veel op u af als u tijdens een verblijf in het buitenland met een overlijden te maken krijgt. Hulp is dan heel welkom. Voor die hulp zijn meerdere oplossingen mogelijk. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945