Overheid gaat ontzorgen bij verzuim

In het regeerakkoord was afgesproken dat de verplichting om een zieke werknemer loon door te betalen van twee jaar naar één jaar zou gaan. Dit bleek politiek niet haalbaar. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken maakte daarom nieuwe afspraken met het Verbond van Verzekeraars en werkgeversorganisaties MKB Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland. Wat houdt dit in?

  • De verplichting twee jaar lang loon door te betalen blijft bestaan.
  • Vanaf 2020 komt er een MKB verzuim-ontzorg-verzekering die het financiële risico opvangt en helpt bij de verplichtingen en taken bij re-integratie (poortwachterproof).
  • Met ingang van 2021 komt er een tegemoetkoming voor de kosten van loondoorbetaling van in totaal 450 miljoen euro.
  • Per 1 januari 2021 is het medisch advies van de bedrijfsarts leidend bij de toets op re-integratie-inspanningen.

Alle rechten van de zieke werknemers blijven hetzelfde, aldus Koolmees. Maar hoe verhouden de nieuwe maatregelen zich ten opzichte van de huidige verzuimverzekeringen? Hoe gaan verzekeraars de plannen van het kabinet in de praktijk gaan brengen? Wij houden het voor u bij. Meer informatie over de MKB verzuim-ontzorg-verzekering leest u op de website van de rijksoverheid.

 

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945