Ongeval na vrijmibo: is werkgever aansprakelijk?

Supergezellig, zo’n weekafsluiting met collega’s! De vrijdagmiddagborrel of vrijmibo is een mooie manier om de band tussen medewerkers te versterken en de sfeer op de werkvloer te verbeteren. Dat kan op kantoor, maar ook in een café of restaurant of gecombineerd met een activiteit zoals bowlen of poolen. Na het gezellige samenzijn gaat iedereen naar huis om aan het weekend te beginnen. Stel dat een werknemer dan een ongeval krijgt. Ben jij als werkgever aansprakelijk?

 

Net als na een ‘gewone’ werkdag valt naar huis gaan na een vrijmibo onder woon-werkverkeer. Dat valt niet onder de zorgplicht van werkgevers. Realiseer je wel dat het ook in jouw belang is dat werknemers veilig thuiskomen. Stel dat een van hen alcohol heeft gedronken en onder invloed hiervan betrokken raakt bij een ongeval. Bij verwonding en eventueel (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid, zit je wel met loondoorbetaling en re-integratieverplichtingen.

 

Pak als werkgever je verantwoordelijkheid en zorg naast gezelligheid ook voor veiligheid tijdens en na de vrijmibo. Je aansprakelijkheid en dekking van schade regel je bij ons met passende verzekeringen.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945