Onderverzekering: ook bij kleinere schades geen volledige uitkering

Helaas komen ondernemers er pas achter als ze schade hebben: onderverzekering. Bij onderverzekering is dat wat verzekerd is (de verzekerde som) lager dan de werkelijke waarde. Het gevolg is dat nooit het hele schadebedrag wordt uitgekeerd, ongeacht de hoogte van dat schadebedrag. De wet schrijft voor dat de schade-uitkering naar evenredigheid plaats moet vinden. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, speelt dit niet alleen bij schades boven het verzekerde bedrag. Als u bent onderverzekerd, worden ook kleinere schades (onder het verzekerde bedrag) niet volledig betaald.

Neem het zekere voor het onzekere en check of de verzekerde som overeenstemt met de waarde van het verzekerde object. Wij helpen u graag het te verzekeren bedrag op de juiste wijze vast te stellen. Voor het bepalen van de waarde brengen wij u in contact met een erkende makelaar of taxateur die de taxatie van uw gebouw(en) en inventaris kan verrichten. Ook na vaststelling van de waarde en eventuele aanpassing van het verzekerde bedrag is het verstandig regelmatig het risico op onderverzekering te checken. Zeker na bijvoorbeeld verhuizing of aankoop van nieuwe machines.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945