Ondernemer en zwangerschap

Bent u zwanger of plant u gezinsuitbreiding? Als ondernemer heeft u recht op de Zelfstandige en Zwanger-regeling (ZEZ). Ook uw partner kan hierop aanspraak maken. De hoogte van de uitkering hangt af van het aantal uren dat u werkte in het jaar voordat u zwanger werd. Het is nooit meer dan het wettelijk brutominimumloon. Meer over de voorwaarden en hoe u de ZEZ-uitkering aanvraagt leest u op ondernemersplein.nl.

U bent met de ZEZ-uitkering niet verzekerd voor als u door uw zwangerschap of bevalling ziek wordt. Wilt u daarvoor uw inkomen veiligstellen, dan kunt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten. Bij sommige verzekeraars moet de AOV al een tijdje lopen voordat deze uitkeert bij zwangerschap. Dit verschilt per verzekeraar net als andere regels en voorwaarden zoals de hoogte van de uitkering als u ook een ZEZ-uitkering ontvangt. Precies weten hoe het zit? Wij helpen u graag verder.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945