Nieuwbouw of bestaande bouw?

Smaken verschillen. Dat geldt niet alleen voor zaken als eten, kleding en muziek, maar ook voor huizen. Wat heeft uw voorkeur? Een appartement, eengezinswoning, bungalow, galerijflat, villa? En gaat u dan voor bestaande bouw of voor nieuwbouw? Want ja, daar zit nogal wat verschil in. Denk bijvoorbeeld aan de notariskosten en de overdrachtsbelasting die u bij nieuwbouw niet betaalt (vrij op naam) en bij bestaande bouw wel (kosten koper). Of aan dubbele kosten zoals rente en aflossing omdat een nieuwbouwhuis eerst gebouwd moet worden en u er nog niet kunt wonen. En stel dat tijdens de bouw de aannemer failliet gaat en u extra kosten moet maken omdat u een nieuwe aannemer nodig heeft. Het volledige rijtje van verschillen tussen nieuw- en bestaande bouw heeft effect op de benodigde hypotheek.

 

Neem voor dat financiƫle aspect van uw nieuwe huis contact met ons op. Nieuwe meubelen, likje verf of keuken verbouwen? De praktijk laten we graag aan u over.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945