Nieuw: Wet betalingstermijnen grote bedrijven

Als u uw product of dienst heeft geleverd en u stuurt een factuur, dan is het fijn als de opdrachtgever op tijd betaalt. U kunt uw betaaltermijn aangeven op uw factuur en in uw algemene voorwaarden. Toch mogen grote bedrijven van de wet een maximale periode van zestig dagen gebruiken bij betaling aan mkb en zzp’ers. Frustrerend voor de leveranciers en een doorn in het oog van toenmalig staatssecretaris Mona Keijzer(Economische Zaken en Klimaat). Ze ging aan de gang met een wetsvoorstel om de wettelijke betaaltermijn te verkorten van zestig dagen naar dertig dagen.

 

Onlangs is dit voorstel door zowel Tweede als Eerste Kamer aangenomen. De ‘Wet betalingstermijnen grote bedrijven’ gaat in per 1 juli 2022. Een goede ontwikkeling voor ondernemers die hun geld hard nodig hebben om hun dagelijkse continuïteit te waarborgen. Heeft u te maken met trage betalers of wanbetalers? Bekijk het stappenplan van de KvK of informeer bij ons naar uitkomst in de vorm van een kredietverzekering of een rechtsbijstandverzekering.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945