Niet gesproken? Niet betalen!

U krijgt een app: ‘Kun jij me helpen? Ik moet vandaag een rekening betalen, anders krijg ik een boete.’ Wat doet u? U stort het geld en helpt zo uw kind, familielid of vriend in nood. Denkt u. Want in werkelijkheid is het een crimineel die probeert geld bij u te ontfutselen. Deze vorm van cyber criminaliteit via Whatsapp, sms of Messenger is een heel gewiekste. Want de neiging een bekende te helpen, is natuurlijk groot. Vóór u uw digitale portemonnee trekt, is het verstandig eerst te checken of het bericht daadwerkelijk van uw kind, familielid of vriend afkomt. Bel die persoon op het nummer dat u van hem/haar heeft. Betaal geen cent vóór u de persoon heeft gesproken. Wijze tips van Marc van Veilig Bankieren TV.

Wij hebben ook een tip. Verzekeraars zijn volop bezig met de ontwikkeling van particuliere cyberverzekeringen. Want cybercriminaliteit is de snelst groeiende vorm van criminaliteit. Meer weten? Wij adviseren u graag.

Verzekeringen en hypotheken

Ontvang vier keer per jaar
onze
belangrijkste tips

Contact

Zwaans staat voor je klaar!

Wil je meer weten over onze aanpak en dienstverlening? Heb je behoefte aan deskundig en onafhankelijk advies? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek geven wij je graag uitleg over onze adviesmogelijkheden, diensten en producten.

RMIA_logo_LR_DIAPHypotheek_logo_LR_DIAPlogo B&Z wit_1200x945